Wij maken op onze website gebruik van Facebook, Google Analytics en Google+. Hiervoor heb ik toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Serious Gaming: onboarding app

Dienst Uitvoering onderwijs is een uitvoerend orgaan van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. DUO is bezig met het op grote schaal werven van IT talent en zoekt daarbij naar wegen om zich te profileren als aantrekkelijke werkgever.

Middels een afstudeeropdracht is gekeken naar hoe hieraan invulling te geven. Gertjan Huisman heeft de opdracht uitgevoerd en zijn conclusie was dat DUO behoefte heeft aan een aantrekkelijke manier om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in de organisatie. Conclusie van het onderzoek was dat DUO behoefte heeft aan een serious gaming oplossing waarbij nieuwe medewerkers elkaar en de organisatie beter leren kennen. 

Voor de implementatie ben ik benaderd en in samenspraak hebben we een locatie onafhankelijk gameplatform ontwikkeld waar DUO zelf de inhoud van de game kan inrichten of uitbreiden. 

Doel van het spel is om in een quizvorm een probeem op te lossen in teamverband. Iedere speler krijgt een deel van de antwoorden op de vragen die ingevuld moeten worden. Samenwerken is dus een must.

DUO kan zelf vragen en antwoorden bedenken. De antwoorden worden automatisch onder de spelers verdeeld.

De app is ontwikkeld op Cordova, wat ontwikkelen voor zowel Android als IOS in grote mate vereenvoudigd en de data komt uit een centrale backend. 

  • 15-12-2020
  • webdesign, app development
  • DUO
  • duo.nl