Wij maken op onze website gebruik van Facebook, Google Analytics en Google+. Hiervoor heb ik toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Online Backofficetool voor eigen administratie

ZZpaid is een initiatief van Stijlgeit en Alumbrados. Het idee van ZZPaid is ontstaan uit de drive om structuur te krijgen in de gemaakte uren en afspraken met klanten. Uitgangspunt was dat je als ZZP-er dagelijks je uren wegschrijft onder het juiste project en de juiste klant. Aan het einde van de maand is dankzij dit systeem in een oogopslag duidelijk te zien wat er gefactureerd kan worden.

ZZPaid is een tool geworden waarbij je uren kan schrijven, klanten kan aanmaken en projecten om de uren op te schrijven. Ook kosten voor inkoop kan je erin kwijt. Belangrijkste onderdeel van de tool is de factuurmodule waarin de projecten en de gemaakte taken verzameld worden en er een PDF export gemaakt wordt.

We hebben jarenlang intensief met deze tool gewerkt, ook al waren een aantal belangrijke functies nog niet in de tool verwerkt. Een dergelijk product is namelijk eigenlijk nooit echt af, maar elke stap die je automatiseeerd is in feite weer een beetje winst.

Aan de start van het project was er nog geen enkele tool op de markt die hierin voorziet, dat was ook de reden van het zelf ontwikkelen. Maar inmiddels is dat anders en ben ik ook overgestapt op bestaande software. 

Er zijn op dit moment veel tools die een gedeelte van dit proces ontzorgen, maar tot op heden ben ik nog maar één tool tegengekomen waarmee je je hele backoffice kan regelen: Simplicate.

In Simplicate kan je je sales bijhouden (offerte, klantcontact etc.). Er zit CRM in, uren, projecten, diensten, projectinkoop en facturatie. Koppelingen met veelgebruikte tools, waaronder ook boekhoudprogramma's maakt dat het ook nog eens goed kan aansluiten op de rest van je bedrijfsprocessen. Het is een attractieve tool die is gebouwd volgens dezelfde filosofie als die van ons. Overstappen was dan ook een kleine stap en ik raad iedere ZZP-er of MKB-er aan om hier eens goed naar te kijken!  

  • sept 2011
  • Webdesign, Identity
  • Project in eigen beheer
  • www.zzpaid.nl